BLOG.RPIX.DK

Forside

Besværlig ferie

Optettet 24. Nov 2022

Hvad mon man husker bedst - en ferie på en hotel i Spanien med all-inclusive eller en cykelferie i Danmark? Ja, selvfølgelig, man får slappet mere af på en hotel-ferie med all-inclusive, men er det kvalitetstid?

Da vi fik corona, og folk beklagede sig over, at de ikke kunne komme på ferie i udlandet, opfordrede jeg til at man købte en båd (helst bare en lille jolle med påhængsmotor) og et telt og sejlede ud i det blå. En båd kan faktisk købes ret billigt, men ellers kan man måske låne/leje en.

Billede af kystlinje

Der er statsgaranti for sure og grædende børn på sådan en tur, men det er også en tur der vil blive husket tilbage på som en god oplevelse om 20-30 år. Og selv lang tid før det, vil det være en oplevelse man vil snakke om. Om dengang man så et marsvin eller en sæl, eller da der fløj ti svaner lavt henover vandet tæt på båden. Om da man gik på grund og måtte have alle ud af båden for at skubbe den fri. Om da man fortøjrede til en bøje og hoppede i vandet, og der så kom et stort fragtskib og truttede i hornet, og I måtte skynde jer op i båden og sejle væk igen.

Det handler om, at det er besværligt, og så alligevel vælge at gøre det. Vælge, at vi ikke tager hjem efter 2 dage fordi det regner. Vælge, at vi løser problemerne, når de opstår. Hvis vandet slår ind over båden og gør alt vådt, så køb en presenning og nogle kasser til at opbevare ting i. Hvis det regner, og telt og soveposer er blevet våde, så tag på hotel eller vandrehjem en enkelt nat og få tørret tingene, og så afsted igen. Hvis I ikke kan få aftensmad, fordi I ikke kan få ild i bålet, så lov børnene, at de får en burger med stor cola, når I kommer i havn i morgen.

Sejl langs kysten, og gå i land når I ikke gider sejle mere. Slå teltet op på stranden eller en eng, og hvis der kommer en sur mand og smider jer væk, så tag det som en oplevelse. I kan også opsøge nærmeste hus og spørge om lov til at slå telt op. Med al sandsynlighed får I også lov at bruge deres badeværelse!

Eller man kan tage på cykeltur, uden telt, og hver dag skal I finde et gratis sted at overnatte. Det kan være et høloft på en gård, eller nogen I kommer i snak med på turen. Eller noget syvende. Hvis en af jer kan tegne, så kan I "betale" for overnatningen ved at lave en flot tegning af deres hus.

Hold fast i, at det er en kæmpe naturoplevelse. Hold fast i, at I er nød til at rumme hinanden. Hold fast i, at I oplever ting, lærer ting, overskrider egne grænser, og opdager sider af jer selv og hinanden i ikke kendte. Mind hinanden om, at for tre dage siden var I ved at få spat af fluerne. I dag lader I dem bare kravle på jer, fordi I har vænnet dig til dem. Nyd de der øjeblikke af at være i live.

Når I kommer hjem fra sådan en tur, så er I helt sikkert trætte, og I vil spørge jer selv hvorfor I ikke bare havde taget den der hotel-ferie. Og ungerne vil helt sikkert synes det har været den mest forfærdelige ferie! Og de vil ikke lave andet de næste par uger end at snakke om alle de oplevelser de har haft!